Frontmonterad sandspridare för lastbilar

exero lanserar nu en sandspridare som underlättar och ökar säkerheten vid halkbekämpning.

De milda vintrarna med regn på frusna vägar har gjort halkbekämpningen farlig och gör att chaufförerna utsätts för extremt besvärliga förhållanden.

Konceptet med att sanda framför lastbilen har provats i flera år av en lokal entreprenör och visat sig vara helt oslagbart.

-Att kunna sanda framför styr och drivhjul har gjort halkbekämpningen mycket säkrare vid underkylt regn som ger en extrem halka där inte ens kedjor räcker till alla gånger säger Magnus Eriksson på Anundsjö Bygg AB som testat konceptet i flera år.

exero:s sandspridaren ex100 monteras på plogbilens befintliga plogfäste och kopplas in på samma hydraulik som används då plogen sitter monterad vilket gör att de flesta plogbilar inte behöver någon ombyggnad för att kunna köra den frontmonterade sandspridaren.

Frontspridaren lastas smidigast med hjullastare vid sanddepån där man också fyller det ordinarie flaket, Frontspridaren är inte tänkt att ersätta ordinarie sandspridare som har en mycket större volym utan är mer ett komplement för att kunna sanda framför lastbilen vid t.ex. kurvor och branta backar för att göra halkbekämpningen säkrare.

TEKNISK DATA:
Vikt: 490 kg
Djup: 750 mm
Bredd: 2560 mm
Höjd:  995 mm
Flödesbehov: Min. 35 lpm
Flödesbegränsning: Max 250 lpm

•   Ökad och säkrare arbetsmiljö för chaffören
•   Effektivare sandning
•   Sandar framför styr och drivhjul
•   Kopplas på befintligt plogfäste
•   Hydraulisk drift minskar driftstörningar

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X